Poradnik ''Sprzedaż i kontrola kosztów alkoholi'' to skarbnica wiedzy na temat obniżania kosztów w barze. Jeśli nie masz ochoty, czasu i pieniędzy, aby uczyć się na własnych błędach, to koniecznie przeczytaj ten poradnik. W ponad 365 poradach znajdziesz wiele cennych informacji np. jak uchronić się przed kradzieżami i oszustwami personelu w barze. Zdarzenia, które występują, ale nie muszą spotkać Ciebie.
Gorąco polecam! Lektura dla menadżera z doświadczeniem i początkującego kierownika baru.
''Zarządzanie restauracją: Sprzedaż i kontrola kosztów alkoholi. 365 skutecznych porad'' to lektura zawierająca kilkaset porad i przestróg dotyczących sposobu obliczania kosztów i kontroli sprzedaży w miejscu tak szczególnym w lokalu jakim jest BAR. Przedstawiona analiza sytuacji, które mogą wystąpić przy prowadzeniu biznesu gastronomicznego, sugeruje prawidłowy dobór, odpowiednie ilości zakupów, przechowywanie i prawidłowe gospodarowanie produktami.
Książka przeznaczona jest dla osób, które chcą otworzyć i prowadzić lokal gastronomiczny, bądź od niedawna zajmują funkcję kierowniczą, a ich doświadczenie w tej branży jest niewielkie. Wielką zaletą tej książki jest obszerny zasób fachowej wiedzy, zrozumiały, treściwy i łatwo przyswajalny styl, bardzo atrakcyjny dla każdego Czytelnika. Doświadczenia i długoletnia praktyka autorki przełożyły się na wiele ciekawych uwag i podpowiedzi zawartych w tym poradniku.
Mam wielką nadzieję i przekonanie, że ''Zarządzanie restauracją: Sprzedaż i kontrola kosztów alkoholi. 365 skutecznych porad'' znajdzie drogę nie tylko do pracowników branży gastronomicznej, ale także do wielu osób zainteresowanych otwarciem własnego biznesu: restauracji lub pubu. Wszystkim, do których trafi ten poradnik życzę przyjemnej lektury i wiele pożytku, z tej jedynej w swoim rodzaju pozycji.
Opiekun merytoryczny poradnika: ''Zarządzanie restauracją. Sprzedaż i kontrola kosztów alkoholi.''
Ekspert: ''Zarządzanie restauracją. Większe zyski z deserów przystawek i drinków.''