Na wstępie chciałbym podziękować wydawcy - CTI Media
Sp. z o. o. i sponsorowi głównemu - Nestlé FoodServices,
którzy zadali sobie trud publikacji unikatowej serii poradników
Biblioteka Menadżera Nestlé FoodServices w ramach
The Food Service Prof.
Jest to zbiór 15 książek, w których w formie porad (best practices)
przedstawiono najlepsze sprawdzone metody i techniki
zarządzania restauracją z najbardziej konkurencyjnego rynku
gastronomicznego na świecie. Informacje te to punkt wyjścia
do doskonalenia pracy zawodowej w gastronomii dla kucharzy,
kelnerów i menadżerów. Są one przekazywane w każdej
szkole gastronomicznej w Ameryce Północnej. W mojej pracy
konsultacyjno-kulinarnej posługuję się wiedzą zawartą w tych
publikacjach, którą zdobyłem już wcześniej, uczęszczając do
szkoły gastronomicznej w Kanadzie.
W każdym z poradników serii Biblioteka Menadżera Nestlé
FoodServices znajdą Państwo przynajmniej 365 prostych
pomysłów i skutecznych sposobów na zwiększenie obrotów.
Czasami mogą się one wydawać nie do zrealizowania w Polsce,
ale to nieprawda! Czas, abyśmy i my zaczęli stosować opisane
w poradnikach metody.
Wizja przyjaznej restauracji podającej dobre jedzenie to klucz
do sukcesu. Jestem pewien, że po przestudiowaniu całej serii
uzyskają Państwo receptę na zdobycie i utrzymanie klientów.
Z pewnością pomoże ona Państwu w otworzeniu restauracji
lub w poprawieniu kondycji już działającego przedsięwzięcia. Z
dniem wydania tej publikacji wszystko się zmieni. Ci z Państwa,
którzy znajdą chwilę czasu na jej przeczytanie, a potem spróbują
przenieść zawarte w niej informacje na swoje podwórko
w formie konkretnych działań, na pewno skorzystają finansowo
i organizacyjnie, czego wszystkim Czytelnikom tej książki
serdecznie życzę.
Opiekun mrytoryczny poradnika: ''Zarządzanie restauracją. Większe zyski z deserów przystawek i drinków.''