|
MENU
|
|
PROMOCJE
|
|
PREMIUJEMY
|
|
POLECAMY
|
|
|
|
|
To tylko jedna z naszych porad. Zadzwoń na infolinię i dowiedz się więcej.
Porada .
Z poradnika dowiesz się jak:
- wykorzystywać media do promocji swojego biznesu
- wykorzystywać techniki taniej i skutecznej promocji i reklamy
- budować i promować wizerunek firmy
- zdobywać stałych klientów
- skutecznie przyciągać uwagę
- wykorzystywać święta i inne okoliczności do przyciągania klientów
- wprowadzać promocje
- planować działania promocyjne na cały rok
Porada z książki:
|
|
|
|
|
Strona główna | Porady
Bezpłatnie do pobrania fragmenty czterech pierwszych poradników: | Porada nr: 131 Żegnaj wychodzących gości. Dobra obsługa to taka, która jest dobra od momentu
przybycia gości aż do chwili opuszczenia przez nich restauracji. Zbyt często zdarza się, że kelner przynosi resztę i znika. Dobry kelner zatrzyma się, gdy goście będą wychodzić z lokalu, pożegna
ich i zachęci do kolejnej wizyty. Nawet gdy obsługa nie była w pełni satysfakcjonująca, szczere pożegnanie może wymazać ewentualne negatywne skojarzenia z pamięci klienta. |
Porada nr: 236 Nie zaprzestawaj reklamy. Nawet jeśli interes idzie dobrze, a Ty jesteś
zadowolony z dochodów, nigdy nie rezygnuj z reklamy. Wiele firm popełnia wielki błąd,
wstrzymując wydatki na reklamę w czasie gdy dobrze prosperują. Miej na uwadze, że dzisiejsze
ogłoszenie w prasie generuje zyski przez następne sześć miesięcy! Skąd wiesz, że interes będzie
nadal dobrze się rozwijał po upływie tych sześciu miesięcy? Przypominanie się potencjalnym
klientom pomoże Ci utrzymać stabilną pozycję, co z kolei jest najważniejsze jeśli chcesz odnosić
sukcesy przez długi czas. |
|
Porada nr: 228 Używaj jak najczęściej żywności ze swojego regionu. Każdy region ma
swoje własne upodobania jeśli chodzi o żywność, a ludzie często potrafią być bardzo
przywiązani do sposobu przygotowywania potraw. Na przykład, w
północno - wschodniej części Stanów Zjednoczonych, bardzo popularne są potrawy pochodzące z morza, takie jak zupa z homarów lub z owoców morza. Podobnie jest z przystawkami. Korzystaj więc z dobrodziejstw, jakie oferuje Ci dany region. W północno - wschodniej
części Stanów Zjednoczonych występują duże ilości kukurydzy, jabłek, żurawiny oraz warzyw, takich jak rzepa, ziemniaki oraz buraki. Pamiętaj, by planując swoje menu, wziąć pod uwagę zasoby, jakich może dostarczyć Ci Twój region. |
Porada nr: 139 Twoje przystawki, prezentowane podczas Happu Hour, nie muszą być obfite i dużo kosztować. Pomyśl o tym , jak obniżyć koszty darmowych przystawek
zachowując przy tym ich doskonała jakość. Połączenie skromnych i smacznych przystawek
zwróci uwagę każdego. Świetna i niedroga przekąska może być zrobiona z francuskiego lub
włoskiego bochenka chleba nafaszerowanego mięsem lub serem (pamiętaj, aby mieć także
przystawki bezmięsne dla wegetarian lub osób, które lubią lekkie jedzenie). Pokrój pieczywo i podawaj je posypane przyprawami. |
|
Porada nr: 28 Opinia kierowników. W wielkich przedsiębiorstwach, prognozy często skupiają się
na zbiorowych opiniach kierowników poszczególnych działów, takich jak
sprzedaż, kupno oraz księgowość. Wykorzystaj więc także taki sposób do ustalania prognoz, jeśli chcesz uzyskać szybkie i precyzyjne odpowiedzi. |
Porada nr: 179 Ogranicz dostęp. Tylko wyznaczeni pracownicy, powinni mieć dostęp do magazynu. Warto także ustalić konkretne godziny, w których z magazynu
pobierany jest towar. |
|
Porada nr: 34 Przeprowadź badania naukowe. Idź do biblioteki i przejrzyj w archiwach artykuły prasowe napisane przez tego redaktora w ciągu kilku ostatnich lat. Dowiesz się z nich, jakie specyficzne informacje umieścił w tych artykułach - Upewnij się, gdy przyjdzie on do Ciebie z wizytą, że Twój personel będzie bardzo uważał na detale, na które dziennikarz zwrócił szczególną uwagę. |
Porada nr: 371 Narodowy Dzień Ucznia. 20 września to uroczyste święto, podczas którego uczniowie są nagradzani za osiągnięcia w nauce. Zorganizuj w tym miesiącu kampanię promocyjną dla piątkowych i szóstkowych uczniów. Za każdą ocenę bardzo dobrą zaoferuj im kupon rabatowy na poncz. |
|
|
|
|
|
|